Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2007

Λάκη, γερά!!!


Ο Λάκης Λαζόπουλος παραμένει εδώ και πολλά χρόνια μια από τις σημαντικότερες παρουσίες στα ελληνικά καλλιτεχνικά δρώμενα. Με πλούσιες σπουδές στο ενεργητικό του, μιας και φοίτησε στη Νομική και τελείωσε το Μεταπτυχιακό του επάνω στην Εγκληματολογία και το Ποινικό Δίκαιο, αποτελεί μια όαση στην σημερινή τηλεόραση της ημιμάθειας και της παντελούς άγνοιας. Από την αρχή της καριέρας του μέχρι και σήμερα έχει συνεργαστεί με αξιόλογους Ανθρώπους των Τεχνών και των γραμμάτων. Ενδεικτικά ας αναφέρω τα ονόματα του Παντελή Βούλγαρη, του Γιάννη Ξανθούλη, του Σταμάτη Φασουλή και του Γιάννη Σμαραγδή. Σταθμός στην επαγγελματική του σταδιοδρομία στάθηκε φυσικά η εκπληκτική σειρά «Δέκα Μικροί Μήτσοι», αξεπέραστη μέχρι και σήμερα. Ωστόσο, το ταλέντο του δεν περιορίστηκε ποτέ σε έναν μονάχα τομέα. Θέατρο, τηλεόραση, μουσική, συγγραφή, σκηνοθεσία, πτυχές της αστείρευτης έμπνευσης και της αξιόλογης πορείας του.

Πλέον απολαμβάνει τους καρπούς που αποκόμισε μετά από τόσα χρόνια σκληρής εργασίας. Με την εκπομπή του σατιρίζει τα δρώμενα στην ελληνική καθημερινότητα, προσγειώνει απότομα τους φιλόδοξους μα διάττοντες αστέρες του καλλιτεχνικού στερεώματος, θίγει εύγλωττα τα προβλήματα του μέσου Έλληνα πολίτη, στηλιτεύει ,χωρίς να χαϊδεύει τα αυτιά κανενός, τα αρνητικά χαρακτηριστικά της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας και δεν αφήνει στο απυρόβλητο ούτε τους εκπροσώπους των κομματικών παρατάξεων, με εύστοχα σχόλια για την πολιτική, σε έναν τόπο που νοσεί.

Σαφώς και υπάρχουν κακώς κείμενα στην στάση του εν λόγω ατόμου, σαφώς και οι εκπομπές του δεν είναι πάντοτε τόσο επιτυχημένες κι εύστοχες, όπως επίσης σαφώς και μετά από κάποιον καιρό έχει επέλθει ένας φυσιολογικός κορεσμός, που έχει οδηγήσει το Λαζόπουλο στο αναμάσημα των ίδιων θεμάτων, των ίδιων αστείων κι εν πολλοίς των ίδιων, περιορισμένων, εμμονών του με πρόσωπα και καταστάσεις. Ουδείς άσφαλτος, που λέει και η αγαπητή αοιδός.

Όπως και νά’χει, είναι ένας ταλαντούχος άνθρωπος που προσφέρει πολλά περισσότερα από την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων καλλιτεχνών κι όχι μόνο. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: