Ακόμα μια χρονιά,προετοιμάζεται ο Eλληνας να "γιορτάσει" τα γεγονότα του πολυτεχνείου.
Πάλι θα ακούσει ύμνους για τους "ήρωες",για την "αντίσταση" απέναντι στο καθεστώς,πάλι θα δει "αποφασισμένους αγωνιστές" να διαδηλώνουν υπέρ της "ελευθερίας" και της "δημοκρατίας"...Μπούχτισα πια,το βαρέθηκα αυτό το θέατρο σκιών.
Το σιχάθηκα αυτό το στημένο παραμύθι του συστήματος που μας κυβερνάει τόσα χρονια.
Ας ειπωθούν επιτέλους κάποιες αλήθειες.
Ποια χούντα έριξε το πολυτεχνείο ;
Καμία χούντα δεν έριξε.
Το καθεστώς του Γεωργίου Παπαδόπουλου το έριξε ο Ιωαννίδης.
Το καθεστώς του Παπαδόπουλου που προετοιμαζόταν να πάει σε εκλογές,ακολούθησε όχι η δημοκρατία αλλα πάλι μια δικτατορία.
Οι εκλογές που θα έκανε ο Παπαδόπουλος,με αφορμή το πολυτεχνείο δεν έγιναν ποτε.
Ο δήθεν yes man των αμερικανών,Γεώργιος Παπαδόπουλος,όταν ξέσπασε ο πόλεμος του γιόμ κιπούρ, αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα του αμερικάνικου πενταγώνου για απεριόριστη και πέραν των συμφωνιών χρήση της Σούδας, του Ελληνικού και της Ελευσίνας, με σκοπό την αποστολή πολεμικού υλικού στο Ισραήλ και εκεί σήμανε γι αυτόν η αρχή του τέλους.
"Συμπτωματικά", ακολούθησε το πολυτεχνείο και μετά ο Ιωαννίδης (και όχι φυσικά η δημοκρατία και οι εκλογές που προγραμμάτιζε ο Παπαδόπουλος).
Την πτώση της δικτατορίας του Ιωαννίδη και την επιστροφή του παλαιοκομματισμού στην χώρας μας προκάλεσε ο Αττίλας και όχι φυσικά το πολυτεχνείο.
Η "δημοκρατία" στη χωρα μας είχε ένα γραμμάτιο που έπρεπε να πληρώσουν οι πολιτικάντηδες που στη μεταπολίτευση υμνούν το πολυτεχνείο : την Κύπρο.
Χαρακτηριστικό είναι το ότι οι στρατιωτικοί υπεύθυνοι (πλην Ιωαννίδη) για την υπόθεση της Κύπρου καθώς και ο Γκιζίκης,ουδέποτε δικάστηκαν από τους "δημοκράτες".
Γιατί άραγε ;
Και τα περί δημοκρατίας είναι μονο ένας από τους μύθους που ακολουθούν αυτό το χαβαλεδιάρικο σκηνικό που λέγεται εορτασμός του πολυτεχνείου.
Ψωμί φώναζαν τότε.
Όχι μονο ψωμί αλλα και παντεσπάνι χόρτασαν οι λαλιώτηδες και οι δαμανάκηδες που στοιχειώνουν ακόμα και σήμερα την Ελλάδα μας.
Και ο λαός ; Ο λαός χόρτασε ανεργία,σκάνδαλα και λιτότητα.
Να μας ζήσει το πολυτεχνείο λοιπόν και το ψωμί που μας χόρτασε η γενιά του...
Λέγανε κάτι και για παιδεία...
Τότε λοιπόν δεν είχαμε παιδεία όταν τα πανεπιστήμια ήταν πανεπιστήμια.
Παιδεία έχουμε τώρα με τους τραμπουκισμούς στα πανεπιστήμια που θυμίζουν γήπεδα και βόθρους,παιδεία έχουμε τώρα με τις καταλήψεις και τις καταστροφές.
Κι εσύ Έλληνα,πλήρωνε τους φόρους σου για σου σπάνε και να σου κλείνουν τις σχολες οι τραμπούκοι φοιτητοπατέρες.
Το παιδί σου θα κάνει μάθημα οποτε θελήσουν αυτοί,οι "δημοκράτες" και οι "αγωνιστές" των εξαρχείων...
Και φυσικά η Ελευθερία.
"Φυσικά" ο Έλληνας σήμερα είναι ελεύθερος.
Μια επίφαση ελευθερίας γεύεται σήμερα ο Έλληνας...
Ψηφίζει αυτόν που υποδεικνύουν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ (μήπως δεν το ομολογούσαν οι πασόκοι αυτές τις ημερες ;),οι αντίθετες φωνές φιμώνονται και ο καραμανλής,ο μητσοτάκης και ο παπανδρέου μας κυβερνούν εδώ και 60 χρονια.
Ας καεί λοιπόν ακόμα μια φορά η Αθήνα για να γιορτάσουμε το μύθο του πολυτεχνείου.
Για να τρώνε οι πολιτικάντηδες και τα κομματόσκυλα με χρυσά κουταλια,για να μπορεί να κάνει μικροπολιτική ο αλαβάνος και η παπαρήγα μπας και πάνε από το 13% και οι δύο μαζί στο 13,1%...
Και εσύ Έλληνα πλήρωνε το παραμυθάκι των βολεμένων και κοίταζε τους να βάζουν τα παιδιά τους στο δημόσιο,να παίρνουν μίζες και να γλεντάνε εις βάρος σου.
Είσαι ελεύθερος...
13 σχόλια:
Τουλάχιστον τώρα δε σε βασανίζουνε αν είσαι αντιφρονούντας...
καλησπέρα φιλε πάνο.
θέλω απλά να επισημάνω ότι το ξύλο που έφαγαν κάποιοι ελάχιστοι τότε,σήμερα έχει αντικατασταθεί από το ψυχικό βασανισμό ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας πλην κομματόσκυλων.
23 χρονια λιτότητα,ανεργία,σκάνδαλα,εθνική υποχωρητικότητα,κράτος ρουσφετιού και κομματισμού,κουμπάροι,ομόλογα,πυρκαγιές,λαθρομετανάστευση,ναρκωτικά,εγκληματικότητα...
είμαστε όντως ελεύθεροι να χαιρόμαστε αυτή τη δημοκρατία.
υγ : όσο για τους "βασανισμούς",ήταν πταίσματα μπροστά σε αυτά που γίνονταν από κομμουνιστικά καθεστώτα η δεξιά καθεστώτα σε άλλες χώρες.
Το αν ευτελίστηκαν τα ιδανικά που χρησιμοποιήθηκαν στο Πολυτεχνείο δεν μειώνει ποτέ την αξία και τη διαχρονικότητά τους.
Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία. Ό,τι χρειάζεται ένας άνθρωπος για να ζήσει σαν Άνθρωπος.
Για τον Παπαδόπουλο, αν ήταν μάγκας θα απαγόρευε ολοκληρωτικά τις βάσεις και το νταβατζιλίκι των ΗΠΑ,όχι επιλεκτικά και κατ'επίφαση.
Για τα ΜΜΕ τα έχουμε πει: τώρα ο άνθρωπος έχει την ελευθερία να επιλέξει τη Γνώση, την Παιδεία που θα λάβει. Αν επιλέξει να χειραγωγείται, δε διαφέρει από τους φυλακισμένους του σπηλαίου, που δεν ακούν τους φιλοσόφους που τους φωνάζουν και τους καλούν να βγουν στο φως.
Για τους βασανισμούς, τέλος, μόνο και μόνο η προσπάθεια δικαιολόγησής τους είναι ανώφελη. Βασανισμός=Βασανισμός, ίδιον ατόμων που δεν μπορούν να επιβληθούν με άλλον τρόπο και καταφεύγουν στην αθλιότητα της βίας και του φόβου.
Όσον αφορά την ενημέρωση διαλέγεις από έτοιμα μενού.
Ο γιωργάκης δεν κατήγγειλε τις εφημερίδες και τα κανάλια που τον έσπρωχναν πριν τις εθνικές εκλογές,όταν αυτά γύρισαν εις βάρος του στις εσωκομματικές εκλογές ;
Δεν υπάρχει ελεύθερη και αντικειμενική ενημέρωση φυσικά.
Χειραγώγηση υπάρχει.
Όσο για την γνώση και την παιδεία που την είδες την ελευθερια ;
με τους τραμπουκισμούς μέσα στα πανεπιστήμια ;
με το χτίσιμο καθηγητών μέσα στα γραφεία τους ;
με τους καθηγητές να έχουν πάρε δώσε με τις κομματικές νεολαίες για να ανέλθουν επαγγελματικά ;
Και για τους βασανισμούς,ας μην υπερβάλλουμε.
έφαγαν ξύλο κάποιοι ελάχιστοι.
Aλλωστε αυτοί που διαμαρτύρονται για τους βασανισμούς του καθεστώτος,στον εμφύλιο και βασάνιζαν και σκότωναν.
Aσε που υποστηρίζουν ακόμα και τώρα ανελεύθερα καθεστώτα.Aσε που σε συγκεντρώσεις η σε πανεπιστήμια δεν έχουν κανένα πρόβλημα να στείλουν ανθρώπους στα νοσοκομεία να χαροπαλεύουν.
Είτε πολιτικούς αντιπαλους,είτε αστυνομικούς.
υγ : η ελευθερια της μεταπολίτευσης σημαίνει κάψιμο βιβλιοπωλείων και να μην συλλαμβάνεται ποτε κανεις ;
σημαίνει επιθέσεις σε εκθέσεις βιβλίων και να μην συλλαμβάνεται ποτε κανεις ;
Ελευθερία φίλε under συνεπάγεται να μπορείς να επιλέγεις ότι θέλεις να γίνεις γιατρός και να σου δίνεται η ευκαιρία να το κάνεις με τον άλφα ή βήτα τρόπο. Σημαίνει να μην καίγονται βιβλία, να υπάρχει ελευθερία έκφρασης (αυτό το blog πιθανότατα δεν θα υπήρχε σε ένα δικτατορικό καθεστώς)...
Για τα έτοιμα μενού να σου θυμίσω ότι "τα αγαθά κόποις κτώνται" κι ότι αν δεν αναζητήσεις, δεν θα βρεις ποτέ τίποτε...
Για τους ελάχιστους που βασανίστηκαν, τα ισοπεδώνεις όλα, μα όλα...Και τέλος, για τον Γιωργάκη, τον θεωρείς δείγμα αντικειμενικότητος;;; Ειδικά την χρονική στιγμή που επέλεξε να εκφράσει την άποψή του αυτή;;;
ΥΓ: Κάτω η Χούντα!!!!!!
under συμφωνούμε σχεδόν σε όλα εκτός από δύο σημεία, το ένα είναι αυτό που ανάφερα (οι βασανισμοί/προσπάθεια εξολόθρευσης των αντιπάλων) και το δεύτερο η κατάλυση της δημοκρατίας.
Συμφωνώ (και επαυξάνω) ότι και τώρα στην ουσία τα ίδια γίνονται, έστω και κάτω από της επίφαση της δημοκρατίας (λέγε με ρεπάμπλικα). Αλλά τώρα είναι αυτό που λέει η Στέλλα, αν θέλουνε να επιλέξουνε την εξαθλίωση ας το κάνουνε, τουλάχιστον μπορούνε να *επιλέξουνε* τον εκτραχηλισμό. Ενώ η χούντα δεν ήτανε επιλογή, ήτανε στρατιωτικό πραξικόπημα που τα έβαλε εναντίων του φορέα που της επέτρεψε να υπάρξει· της δημοκρατίας.
Και κάτι άλλο· σίγουρα και οι κομουνιστές ή τα δεξιά καθεστώτα κάνανε ακρότητες, κανείς δε λέει όχι, αλλά μην παίρνει αυτό ως μέτρο και σταθμό, δηλαδή το μη χείρον βέλτιστο. Το θέμας μας είναι η χούντα, ανοίξετε αν θέλετε άλλο θέμα να τα συζητήσουμε (αν και είναι ένας τομέας που δε με ενδιαφέρει και πολύ).
Η διαφορά είναι ότι η επανάσταση δεν φορούσε κανένα μανδύα.
Ήταν ένα ανελεύθερο καθεστώς και το έλεγε.
Αντίθετα τώρα,νομίζουμε ότι είμαστε ελεύθεροι αλλα στην ουσία είμαστε πρόβατα των διαπλεκομένων ΜΜΕ.
Οποτε προτιμώ να έχω ένα καθστώς το οποιο κατά τη γνώμη μου ωφελεί τη χωρα κι ας έχει θέσει στενά όρια,παρα ένα καθεστώς το οποιο διαλύει τη χωρα προσφέροντας μου τη χρυσόσκονη της ελευθερίας (αν και καλύτερα να μιλάμε για ασυδοσία).
όσο για τα "βασανιστήρια" έχω να επισημάνω 2 πράγματα :
1)αν μιλάμε για πραγματικά βασανιστήρια,αυτά έγιναν σε ελαχιστους.
οι περισσότεροι απλά έφαγαν λίγο ξύλο.
και όταν μιλάμε για "περισσοτερους" εννοούμε και πάλι ελαχιστους.
σε σχέση με το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
λίγες εκατοντάδες ; κάπου εκεί...
2) σίγουρα δεν είμαι ούτε υπέρ των βασανιστηρίων ούτε υπέρ του ξύλου.ούτε καν υπέρ μιας χούντας.
αλλα αυτό το λέω τώρα,το 2007.
τότε,το 1967,είχαν περάσει μόλις 18 χρονια από τον εμφύλιο.σκεφτείτε ότι από το 89 έχουν περάσει 18 χρονια και ακόμα οι πασόκοι βγάζουν αφρούς για τη σύμπραξη ΚΚ-ΝΔ.
φανταστείτε λοιπόν τι κατάσταση επικρατούσε το 67 όταν μόλις 18 χρονια πριν είχε χυθεί τόσο αίμα και όταν πολλοί φοβόνταν τον 4 γύρο εκ μέρους των κομμουνιστών.επίσης να μην ξεχνάμε ότι τότε,η ελλάδα στα βόρεια σύνορα της είχε 3 κομμουνιστικές χώρες με ότι αυτό συνεπάγεται...
Ελευθερία σημαίνει το απόλυτο κι αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου στην αξιοπρέπεια, σημαίνει το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα να μπορεί το ανθρώπινο υποκείμενο να πραγματώνει απρόσκοπτα τους σκοπούς της ύπαρξής του μέσα στο πλαίσιο της κοινότητας.
Δεν υπάρχει ελευθερία μέσα σ' ένα καθεστώς τυραννίας, όπως δεν υπάρχει ελευθερία μέσα σ' ένα καθεστώς αδικίας, ανισότητας κι εκμετάλλευσης. Δεν μπορεί να υπάρχει ελευθερία εκεί που δεν υπάρχει αξιοπρέπεια.
Η χούντα αποτέλεσε το τελευταίο σκαλί, τον πάτο, της πολιτικής κατάντιας αυτού του τόπου. Άνθρωποι βασανίστηκαν φρικτά (υπάρχουν ακόμη Έλληνες που έμειναν ανάπηροι απ' τις "περιποιήσεις" της χούντα), πέθαναν, εξορίστηκαν, τυραννήθηκαν ανελέητα, μόνο και μόνο για τις ιδέες και τα πιστεύω τους, γι' αυτό και μόνον, επειδή πίστευαν σε κάτι διαφορετικό και τολμούσαν να το εκφράσουν, ως άνθρωποι ελεύθεροι.
Υπάρχουν παιδιά που μεγάλωσαν ορφανά, που είδαν τους γονείς τους να σαπίζουν, άδικα, στις φυλακές και στα ξερονήσια, μόνο και μόνο γιατί κάποιοι εχθρεύονταν την ιδεολογία τους, μόνο και μόνο γιατί δεν είχαν διαφορετική γνώμη κι άποψη.
Το γεγονός πως οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις υπήρξαν, στο σύνολό τους, μια ατέλειωτη σειρά φαυλοκρατίας και ρεμούλας, δεν μπορεί να δικαιώνει, επουδενί, την βαρβαρότητα και την κτηνωδία της χούντας. Δεν μπορεί να ισοζυγίζουμε την φαυλότητα με την τυραννία για ν' ανακαλύψουμε άλλοθι για την αποκτήνωση.
Με την αδικία, όποια μάσκα κι αν φορά, είτε πολεμάς είτε συμπράττεις.
Καλημέρα φιλε albatros.
Σίγουρα η καθεστωτική βία εναντίων του οποιουδήποτε είναι καταδικαστέα.
Αυτό το λέμε τώρα,58 χρονια μετά τον εμφύλιο και ενώ επί σειρά ετών ζούμε υπό "δημοκρατική ομαλότητα" (που σωστά περιγράφεις ως φαυλοκρατία).
Η επανάσταση του 1967 δεν εφηύρε τη βία στην ελλάδα.
Η βία στη χωρα μας προϋπήρχε και μάλιστα το αίμα που χύθηκε ήταν τόσο που δεν μπορούσε να ξεχαστεί μέσα σε 18 χρονια.
Αν θες να κρίνεις κάτι αντικειμενικά,πρέπει να συνυπολογίσεις τις συνθήκες που επικρατούσαν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Επίσης,καλο είναι να δούμε και τι πρέσβευαν τότε πολλοί που επεδίωκαν την "ελευθερία"...
Και αυτό που οραματίζονταν ουδεμία σχέση με την ελευθερια έχει.
Γι αυτό καλά τα περί ορφανών παιδιών αλλα ακόμα καλύτερα επιτέλους να πάψει η προπαγάνδα.
Γειά σας παιδιά!!
Ωραια πρωτοβουλία το bloggακι, μου αρεσει αυτη η συμπραξη καθως βοηθα να πεσει η προκαταληψη. Εκανα μια γυρα και ειδα εκατερωθεν ωραια κειμενάκια.
Καλή συνέχεια!
Εθνικόφρων
γεια σου φιλε εθνικόφρων.
ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια
Ευχαριστούμε πολύ, Εθνικόφρων, όπως κι όλα τα παιδιά που συμμετέχουν με τους σχολιασμούς τους.
Εκτιμούμε τις διαφορετικές απόψεις και τις προωθούμε.
Οποιαδήποτε ιδέα ευπρόσδεκτη...Α,και να μας διαβάζετε!!!!!!
Δημοσίευση σχολίου