Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

Ντροπή κι αίσχος...


Ντροπή κι αίσχος για την σχετική αθώωση του αστυνομικού από το Α.Τ.Ομονοίας με το περιβόητο βιντεάκι ξυλοδαρμού μεταναστών. Δεν υπεισέρχομαι στο θέμα της εθνικότητας των συλληφθέντων, αλλά στη βαναυσότητα με την οποία συμπεριφέρθηκε το εν λόγω όργανο εν ώρα υπηρεσίας. Θα περίμενε κανείς πως με τη δημοσιοποίηση του συμβάντος η ποινή που θα του επιβαλλόταν θα ήταν πραγματικά αποτρεπτική για οποιονδήποτε επίδοξο μιμητή του. Ωστόσο, ο τύπος μόνο που δεν παρασημοφορήθηκε. Το "ατόπημά" του πέφτει σε πλημμέλημα και τη γλιτώνει χωρίς σοβαρές συνέπειες από όσο δείχνουν όλα. Τα βασανιστήρια μετατράπηκαν σε προσβολή προσωπικότητας κι ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Σε ένα ευνομούμενο κράτος, λοιπόν, οι αστυνομικοί νομιμοποιούνται να μετατρέπονται σε σαδιστές και να εκτονώνουν κάθε κτηνώδες τους ένστικτο επάνω στους υπολοίπους--και το πιο σημαντικό, χωρίς καμία τιμωρία!!!
Πώς περιμένει να αποκτήσει το σώμα της ελληνικής αστυνομίας κύρος κι αξιοπρέπεια, όταν υπάρχουν ακόμη τύποι (μην κοροϊδευόμαστε, πολλοί μάλιστα) που υιοθετούν καθημερινά την συμπεριφορά του "κυρίου", που τάσσονται υπέρ της βίας και του αποτρπιασμού, που εκδηλώνουν τα συμπλέγματά τους επάνω στον λιγότερο ή και καθόλου ισχυρό.
Γεμίσαμε ανήθικους θιασώτες ενός "κράτους δικαίου", που εκμεταλλεύονται τον αδύναμο και παίρνουν δύναμη από αυτή την εκμετάλλευση, μιας και είναι ανίσχυροι μπροστά σε εκείνους που πραγματικά πρέπει να αντιμετωπίσουν, αλλά φοβούνται.
Ντροπή κι αίσχος...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο αστυνομικός αυτός είναι πουτάνας γιός...